У Колумбії знайшли галеон із скарбами на півтора мільярда доларів

У Колумбії знайшли галеон із скарбами на півтора мільярда доларів

Вартість скарбу оцінюється в суму близько півтора мільярдів доларів США. / Фото: Reuters

Передбачається, що на його борту вантаж смарагдів, золотих і срібних монет.

Колумбія знайшла уламки іспанського галеона "Сан-Хосе", який затонув біля берегів Картахени. Передбачається, що на його борту вантаж смарагдів, золотих і срібних монет.

Про це повідомив президент країни Хуан Мануель Сантос, передає The Guardian. Глава держави пообіцяв надати більш повну інформацію в суботу, 5 грудня, на прес-конференції.

"Сан-Хосе" затонув у 1708 році в Карибському морі поблизу портового міста-фортеці Картахена. Він був частиною флоту короля Філіпа V, який протистояв англійцям під час Війни за іспанську спадщину.

Із затонулим галеоном пов'язані юридичні спори. Раніше американська компанія Sea Search Armada, що спеціалізується на підводних пошукових роботах, подала позов проти Боготи, заперечуючи право власності на останки корабля.

Фірма заявила, що в 1981 році вона визначила місце, де судно затонуло. Тоді SSA і уряд були партнерами і, дотримуючись міжнародного звичаю, погодилися розділити будь-які цінності, які можуть бути отримані.

Проте пізніше влада країни заявили, що скарби будуть належати Колумбії. У 2011 році американський суд оголосив галеон власністю колумбійської держави.

Як зазначає The Guardian, вартість скарбу оцінюється в суму близько одного мільярда фунтів стерлінгів (близько півтора мільярдів доларів США).

Повʼязані теми:

Наступна публікація