У Кремлі анонсували "заказуху" в західних ЗМІ проти Путіна і його родини

У Кремлі анонсували "заказуху" в західних ЗМІ проти Путіна і його родини

Фото: Reuters

Інформатаку в Кремлі чекають не лише проти Путіна, а і проти його друзів

В Росії оголосили, що іноземні видання, зокрема західні, в найближчі дні готують до опублікування замовлені матеріали про родину та друзів дитинства російського президента Володимира Путіна. Про це заявив прес-секретар очільника Кремля Дмитро Пєсков, пишуть "РИА Новости".

"Голос" Кремля заявив, що матеріали, які вийдуть в іноземних ЗМІ найближчим часом – це "заказуха" та інформація позбавлена "об'єктивності".

"Ці екзерсиси тривають. Черговий інформаційний викид, який претендує на "об'єктивність" і на сенсаційність, готується на найближчі дні. Ми отримали дуже єлейно-люб'язні запити, але складені в манері допиту, від організації, яка називає себе міжнародним консорціумом журналістських розслідувань, в який входять журналісти різних ЗМІ, а ми впевнені, що не лише журналісти, але й представники інших організацій і служб. Вони збираються у найближчі дні в ФРН, США, Великобританії, Франції, Швейцарії, Росії та деяких інших країнах публікувати чергові опуси", - сказав Пєсков.

При цьому, прес-секретар Путіна не забув згадати і друзів російського президента – бізнесменів Ковальчука, Ротенберга та ін.

"Мова йде про якісь офшорні компанії, про велику кількість бізнесменів, яких Путін і в очі не бачив. Все це було неодноразово в різних варіаціях, незважаючи на це готується чергове повторення", - сказав Пєсков, додавши, що метою таких ЗМІ є інформаційна атака.

Нагадаємо, що журналісти "ВВС Русская служба"  звинуватили "фабрику тролів" у Петербурзі у фальсифікації відеоролику, на якому зображено розстріл Корану американським військовим. Видання знайшло низку розбіжностей, зокрема це стосувалось уніформи, яку США списали ще декілька років тому та каски, яка не є військовою. А також, журналісти заявили, що чоловік на відео хоч і говорить англійською, втім припускається помилок нетипових для носіїв мови.

Повʼязані теми:

Наступна публікація