У Кремлі пояснили, чому Путін не обговорював з Трампом ситуацію в Україні

У Кремлі пояснили, чому Путін не обговорював з Трампом ситуацію в Україні

Дмитро Пєсков / Фото: Getty Images

Раніше в Москві повідомили про телефонну розмову політиків.

Під час телефонної розмови президента Росії Володимира Путіна і Дональда Трампа не обговорювалася ситуація на сході України й анексія Криму.

Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає УНІАН.

"На сьогодні не може бути предметного обговорення, тому що він (Трамп, - ред.) не вступив на посаду", - пояснив представник Путіна.

Пєсков сказав, що розмова була "дуже конструктивною, ми дали інформацію, в цілому тон розмови кореспондувався з тоном заяв, які робилися ще під час виборчої кампанії на предмет двосторонніх російсько-американських відносин".

За його словами, тема України не порушувалася, оскільки чинним президентом США є Барак Обама і з його адміністрацією продовжується робота до моменту інавгурації.

Пєсков додав, що порушувалося питання про зустріч Путіна і Трампа, але домовленості про те, що вона може відбутися до інавгурації, не було.

Раніше у Кремлі розповіли, що Путін провів телефонні переговори з новообраним президентом США Дональдом Трампом, під час якої російський лідер знову привітав республіканця з перемогою. Серед тем, які обговорили сторони — відносини Росії і США та врегулювання конфлікту в Сирії. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація