У Кремлі стурбовані позицією Німеччини щодо виключення РФ зі списку партнерів

У Кремлі стурбовані позицією Німеччини щодо виключення РФ зі списку партнерів

Фото: Reuters

За словами Дмитра Пєскова, така позиція здатна призвести до якихось конфронтаційних дій.

У Кремлі шкодують, що Німеччина вважає Росію суперником, а не своїм партнером.

Про це журналістам сказав прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков, передає УНІАН.

"Якщо інформація про нову редакцію Білої книги відповідає дійсності, то це може викликати і жаль, і стурбованість одночасно. Жаль тому, що якщо це відповідає дійсності, то йдеться про очевидне нерозуміння суті позиції російської сторони, яка добре відома, яка послідовна і яка спрямована не на конфронтацію, а саме на створення атмосфери взаємодії та взаємовигідного співробітництва на європейському континенті", - заявив він.

За його словами, така позиція Німеччини може призвести до конфронтаційних дій.

"Та стурбованість тому, що така позиція, яка ґрунтується на нерозумінні, а може, й на якийсь неправильній інформації, така позиція, звичайно, здатна призводити до якихось конфронтаційних дій, що жодним чином не сприятиме відносинам взаємної довіри і співпраці", - додав Пєсков.

Нагадаємо, 5 червня німецьке видання Die Welt повідомило, що уряд Німеччини оновив редакцію "Білої книги" - керівництва по веденню політики національної безпеки країни. Поряд із терористами, міграційною кризою і хакерами, Росію визначено противником ФРН.

Попередній варіант стратегії безпеки країни, так званої "Білої книги", був затверджений урядом у 2006 році. У новій редакції Росія вже є не партнером Німеччини, а її суперником. Анексією Криму і агресією на сході України, готовністю насильницьким шляхом забезпечити власні інтереси Росія поставила під питання світовий порядок, що встановився після завершення холодної війни.

У документі наголошується, що Росія "готова насильно просувати свої інтереси", і наводяться як приклад події в Криму і на сході України. Крім того, "Росія відвертається від Заходу, наголошуючи на стратегічному суперництві і нарощуючи свою військову активність на зовнішніх кордонах ЄС", відзначає газета.

Повʼязані теми:

Наступна публікація