У Кремлі відреагували на підвищену боєготовність НАТО

У Кремлі відреагували на підвищену боєготовність НАТО

Фото: Getty Images

Заяви генсека НАТО про зміцнення сил Пєсков назвав агресивними.  

У Кремлі вважають заяви генсека альянсу Єнса Столтенберга про що підвищену боєготовність сил проявом "агресивного характеру НАТО".

Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає "ТАСС".

"Заяви Столтенберга зайвий раз свідчать про агресивний характер цієї організації. Незважаючи на те, що вже не існує блоків-візаві НАТО, все одно цей характер через ідеологічні і політичні причини витравити неможливо", - поскаржився він.

Пєсков підкреслив, що "в плані забезпечення своєї національної безпеки Росія діє в рамках своїх кордонів, ці дії не загрожують нікому".

На його думку, просування інфраструктури НАТО до кордонів РФ є безумовним фактом, що свідчить про агресивний характер альянсу.

Нагадаємо, сотні тисяч військових НАТО будуть приведені в стан підвищеної боєготовності через дії Росії. Про це заявив генсек альянсу Єнс Столтенберг в інтерв'ю газеті Times. Росія активізує діяльність за різними напрямами, зазначив він. Зокрема, підвищує свою військову міць, проводить навчання, підвищує витрати на пропаганду.

При цьому генсек не уточнив кількість солдатів, боєздатність яких буде підвищена. Однак, за словами представника Британії в НАТО Адама Томсона, йдеться про 300 тис. військових. Зараз час розгортання контингенту у разі виникнення кризової ситуації становить шість місяців. Томпсон зазначив, що цей термін планується скоротити в три рази.

Повʼязані теми:

Наступна публікація