У Кремлі відреагували на присутність лідера найманців "Вагнера" на прийомі у Путіна

У Кремлі відреагували на присутність лідера найманців "Вагнера" на прийомі у Путіна

Фото: Reuters

ЗМІ заскочили найманця у Кремлі.

У Кремлі прокоментували присутність лідера найманців Дмитра Уткіна, більше відомого як "Вагнер", на прийомі у Путіна на честь Героїв Вітчизни 9 грудня.

Про це заявив прес-секретар глави російської держави Дмитро Пєсков, передають "РИА Новости".

"Мені потрібно буде перевірити список запрошених. Я так не можу навскидь сказати. Я перевірю і повідомлю вам", - сказав Пєсков, відповідаючи на прохання підтвердити інформацію про присутність "Вагнера" у Георгіївському залі Кремля.

Нагадаємо, лідера найманців "Вагнера", заскочили на кремлівському прийомі на честь Героїв Вітчизни 9 грудня. Повідомляється, що президентський прийом відбувся в Георгіївському залі Кремля, на нього були запрошені понад 300 військових і цивільних осіб, які "виявили особливу мужність і героїзм". Серед учасників заходу були Герої Радянського Союзу, Герої Росії, повні кавалери ордена Слави та кавалери ордена Святого Георгія.

У сюжеті "Первого канала"  видно чоловіка середніх років, який сидить за столом зліва, на межі кадру, видання впізнало у цьому чоловікові "Вагнера", а потім підтвердило це у його знайомих. 

Фото: Фонтанка.ру

За інформацією Фонтанка.ру, Дмитро Уткін, позивний "Вагнер", є офіцером запасу, до 2013 року був командиром 700-го окремого загону спецназу 2-ї окремої бригади спеціального призначення ГРУ Міноборони РФ. Після звільнення в запас працював в Moran Security Group, брав участь в сирійській експедиції "Слов'янського корпусу" в 2013 році. Від 2014 року - командир власного підрозділу, який за його позивним отримав умовну назву "ПВК Вагнера".

Зазначається, що у 2014 - 2015 роках "ПВК Вагнера" відзначилася на територіях "ЛДНР", а від осені 2015 року її діяльність була перенесена до Сирії. Імовірно, саме цей підрозділ грав вирішальну роль під час штурму Пальміри. Багато бійців ПВК відзначені орденами і медалями Російської Федерації.

Повʼязані теми:

Наступна публікація