У Курській області розвісили оголошення про розшук українців, які нібито готують теракти - ДПСУ

У Курській області розвісили оголошення про розшук українців, які нібито готують теракти - ДПСУ

Осіб, вказаних у повідомленнях, взагалі не існує.

У Державній прикордонній службі України повідомили, що полювання на українців росіяни влаштували не тільки в Криму, йдеться у сюжеті ТСН.16:45.

У Курській області, яка навіть не межує з Донеччиною та Луганщиною, з'явились оголошення про розшук українців, яких не існує.

"Розміщено оголошення щодо розшуку окремих громадян України, які планували вчинити теракти на території області. В ході перевірочних заходів встановлено, що насправді таких громадян взагалі не існує", - повідомив помічник голови ДПСУ Олег Слободян.

В історії російських спецслужб про українських диверсантів не вірять не тільки в Україні, а й за кордоном. Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт не соромиться недипломатичного слова "брехня".

"Це не перше брехливе звинувачення України Росією, висловлене щоби відвернути увагу від своїх власних протиправних дій. Наші санкції, пов'язані з окупацією Криму, залишатимуться чинними, поки Росія не поверне півострів Україні", - заявив Пайєтт.

Росія посилює силові заходи у Криму і починає полювання на українців

Росія посилює силові заходи у Криму і починає полювання на українців

У Лондоні також нагадали, що не визнають анексії півострова та закликали до дипломатії.

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявичус заявив, що повідомлення з Криму можуть бути спробою зірвати просування на дипломатичному фронті у Нормандському форматі.

В українській місії в ООН наполягають, що ситуація може розвиватися за вкрай небезпечним сценарієм. Раду Безпеки обіцяють скликати будь-якої миті, щойно виникне потреба.

Володимир Путін тим часом зібрав свою раду безпеки обговорити нові силові заходи у Криму - на суші, у воді та в повітрі.

У державній прикордонній службі кажуть - російські війська на адміністративному кордоні півострова з Херсонщиною проводять ротацію. Замість тих частин, що стояли там з березня, прибувають нові, краще оснащені, зокрема і десантно-штурмові підрозділи.

Кореспондент ТСН Костянтин Коробов

Повʼязані теми:

Наступна публікація