У Лаврова попередили росіян про напади через "день гніву"

У Лаврова попередили росіян про напади через "день гніву"

Фото: РИА Новости/Сергей Мельников

Громадянам РФ, які мешкають за кордоном, радять не відвідувати людні місця.

Міністерство закордонних справ РФ опублікувало рекомендацію для росіян, які мешкають за кордоном, із закликом обмежити відвідування масових заходів 30 вересня.

У зовнішньополітичному відомстві наголошують, що "екстремістські елементи" можуть вчиняти напади проти російських громадян під час акцій щодо загострення конфлікту в сирійському місті Алеппо. 

 "У Москві звернули увагу на заклики ряду організацій, в тому числі ісламських, до проведення 30 вересня в ув'язці з п'ятничними молитвами так званого "Всесвітнього дня гніву і протесту" проти нового витка бойових дій в Алеппо. Не виключено, що подібний захід може бути використано екстремістськими елементами в деяких країнах для нападок на Росію і провокацій проти її громадян ", - йдеться у тексті.

Росіянам порадили проявляти "розумні зусилля" та утримуватися від відвідування тих місць, де "гнів і протест" можуть бути звернені проти "їхньої людської гідності і безпеки".

Раніше США пригрозили Москві припинити співпрацю у вирішенні сирійського конфлікту, якщо Кремль не перестане бомбити сирійське місто Алеппо, що є осередком сирійської опозиції. Про це американський держсекретар Джон Керрі сказав телефоном російському міністру закордонних справ Сергію Лаврову.

США також вкотре нагадали, що від російських атак гинуть мирні жителі, а під удар потрапляють лікарні та інша міська інфраструктура. Лише напередодні мішенями кремлівських бомб в Алеппо стали два шпиталі. Зазначимо, російська авіація разом із сирійськими урядовими військами безперервно бомбить місто вже більше тижня, унаслідок чого загинули 350 людей. Крім того, правозахисні організації неодноразово звинувачували Росію у тому, що її авіація у Сирії найчастіше цілить не у схованки терористів "Ісламської держави", проти якої веде офіційну військову операцію, а у будинки цивільних та противників режиму Асада. 

У російському МЗС, своєю чергою, охарактеризували ультиматум США як "підтримку терористів з боку нинішньої адміністрації США".  

Натомість У Кремлі заяву держдепа США стосовно можливого припинення співпраці у вирішенні конфлікту у Сирії назвали "незграбною".

США поставили ультиматум для Росії щодо конфлікту у Сирії

США поставили ультиматум для Росії щодо конфлікту у Сирії

Повʼязані теми:

Наступна публікація