У Лаврова заявили про запуск контактів із командою Трампа щодо Сирії

У Лаврова заявили про запуск контактів із командою Трампа щодо Сирії

Фото: Reuters

У МЗС сподіваються, що без Росії сирійські проблеми не вирішиватимуть. 

Російська сторона починає контактувати щодо Сирії  із людьми, які мають увійти до команди обраного президента США Дональда Трампа. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Михайло Богданов.

"Зараз важливий переломний момент: приходить нова команда обраного президента Дональда Трампа. Ми зараз вже починаємо контакти з людьми, які, ймовірно, будуть допомагати новому президенту ", - наводить "Інтерфакс" цитату Богданова.

Також у російському МЗС висловили сподівання, що у США готові до відкритого діалогу щодо сирійського питання.

"Ми сподіваємося, що адміністрація, що йде і приходить, буде виходити з того, що без Росії проблему Сирії вирішити неможливо, готові до відкритого, відвертого діалогу", - додав дипломат.

Як повідомлялося раніше, Європейські лідери і президент США Барак Обама у п'ятницю, 18 листопада, мають обговорити питання про подовження санкцій щодо Росії за її втручання в українські справи, а також можливі нові санкції за бомбардування в Сирії.

Через Трампа, який висловлювався на користь нормалізації відносин із Росією, у європейських лідерів є побоювання, що політика Вашингтона після вступу республіканця на посаду 20 січня буде відрізнятися від політики адміністрації Обами.

У зв'язку з цим, як зазначається, в Європі чекають ясності від Обами, який зустрівся з Трампом у Білому домі минулого тижня.

Повʼязані теми:

Наступна публікація