У Литві пояснили, чому не пустили скандального Газманова

У Литві пояснили, чому не пустили скандального Газманова

Голова МЗС не надає надто великого значення цьому інциденту.

Російського співака Олега Газманова не впустили до Литви через його підтримку політики та пропаганди Кремля, повідомляє Delfi.

"У загальних рисах можу сказати, що це через агресивну пропаганду, пов'язану з агресивними діями Росії в сусідніх країнах", - сказав голова МЗС Литви Лінас Лінк'явічус.

Однак детальної інформації він надати не може відповідно до вимог захисту особистих даних.

При цьому голова МЗС сказав, що не надає надто великого значення цьому інциденту, оскільки прикордонники з різних причин у цьому році не впустили в Литву понад 2,7 тис. осіб.

Своєю чергою, посольство Росії негативно відреагувало на заборону.

"Ми оцінюємо негативно, тому що це наш громадянин. Але як і чому це було зроблено, конкретних причин ми не знаємо. Він сам до нас не звертався", - сказала прес-аташе посольства Росії Надія Манжіна.

Лінкявічус також нагадав, що Литва шанує свободу слова, але вона несумісна з пропагандою війни.

"Ми поважаємо свободу слова, але є певні межі, які не можна переступати, коли йдеться про насильство, агресію, прославляння війни. Це сприяє ескалації і є замахом не тільки на свободу слова, але і на національну безпеку і стабільність", - зазначив він.

Олег Газманов образився на уряд Литви та назвав його огидним

Олег Газманов образився на уряд Литви та назвав його огидним

Нагадаємо, сьогодні, 18 серпня, російського співака Олега Газманова затримали в аеропорті ВільнюсаУ той же час артист розповів, що його дуже тепло прийняли працівники аеропорту.

Повʼязані теми:

Наступна публікація