У Лондоні активісти в масках влаштували зіткнення з поліцією

Зараз відомо про три арешти.

У центрі Лондона активісти проводять "Марш мільйона масок", під час акції спалахнули заворушення і зіткнення демонстрантів з поліцією, повідомляє The Guardian.

Кілька тисяч людей виступають проти капіталістичного ладу і соціальної нерівності. Значна частина приховувала обличчя під маскою Гая Фокса. Згідно з британськими законами, на масових акціях носити маски не можна, і поліція має право вимагати їх зняти, а за непокору притягнути до відповідальності.

Спочатку демонстрація проходила мирно, проте потім почалися сутички активістів з поліцейськими, деякі отримали травми.

Протестувальники почали влаштовувати безлади в місцях, не передбачених узгодженим планом ходи. Одні скупчилися в околицях Букінгемського палацу, інші — біля штаб-квартири Консервативної партії. Вони вигукували антиурядові гасла, палили піротехнічні засоби, кидали в поліцейських пляшки.

Проти активістів були мобілізовані сили поліції, в тому числі кінної. Зіткнення прокотилися по всьому центру Лондона. Повідомляється як мінімум про трьох затриманих.

Напередодні в Лондоні студенти влаштували зіткнення з поліцією, розмахуючи червоно-чорними прапорами, кольорів студентського протестного руху.

Повʼязані теми:

Наступна публікація