У Мережі опублікували моторошні кадри останніх хвилин життя Каддафі

Дата публікації
Перегляди
23к
Час на прочитання
2 хв
Поділитись:
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Viber
У Мережі опублікували моторошні кадри останніх хвилин життя Каддафі

Закривавленого лівійського лідера оточив розлючений натовп / Фото: Getty Images

Відео зняв один з повстанців. 

Канал BBC Newsnight опублікував на відеохостингу YouTube відео, зняте невдовзі до смерті лідера Лівії Муаммара Каддафі.

Відео було зняте 20 жовтня 2011 року. На ньому закривавлений Каддафі сидить на капоті автомобіля, оточеного розлюченим натовпом. На нього з усіх боків направляють зброю.

 

Ролик зняв один з повстанців – Айман Алмані. Раніше вказане відео не публікували у Мережі.

Увага! Відео містить кадри, які шокують. Не рекомендовано дивитися дітям, вагітним жінкам та людям із слабкою психікою.

Протести у Лівії переросли у справжню війну між прихильниками Муаммара Каддафі та противниками його режиму (прихильники Перехідної національної ради) у 2011 році.

Основні бої розгорілися за столицю Лівії Тріполі. 20 серпня було оголошено про вхід військ повстанців до Тріполі, за кілька днів жорстоких боїв війська ПНР захопили місто.

Результатом взяття військами ПНС Тріполі стала втрата військами Каддафі та урядом Джамахірії контролю над ситуацією в Тріполітанії (надалі ряд членів уряду Джамахеріі, були затримані, частина колишніх чиновників втекла), фактичне визнання світовим співтовариством легітимності влади Перехідного Національної Ради, закріпленої визнанням нової влади Лівії Радою безпеки ООН 17 вересня 2011, наданням представнику нової влади Лівії (Перехідної національної ради) місця члена в Раді безпеки ООН. Формально це означає, що Організація Об'єднаних Націй більше не визнає уряд Муаммара Каддафі.

Муаммара Каддафі було вбито 20 жовтня 2011 року в його рідному місті Сірт. Повстанці захопили його у полон під час спроби втекти з оточеного населеного пункту. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація