У Мережі з'явилися фото і відео захопленої бойовиками "ІД" військової техніки у Пальмірі

Терористи запевняють, що захопили 30 танків, БМП та гармати.

Бойовики "Ісламської держави" активно поширюють Мережею фото і відео військової техніки, яку вони захопили у сирійській Пальмірі.

Терористи заявляють, що їхні трофеї поповнилися 30 танками, шістьма БМП, шістьма 122-мм гарматами, сімома пікапами зі встановленими мінометами, купу протитанкових ракет та стрілецької зброї.

Нагадаємо, у четвер, 8 грудня, бойовики "Ісламської держави" несподівано пішли у наступ на Пальміру, захопивши декілька нафтових родовищ біля міста. 11 грудня ісламісти увійшли до міста.

Пізніше  і угруповання "Ісламська держава", і підтримувана Росією сирійська армія одночасно стверджували, що перемагають у битві за місто. Міноборони РФ заявило, масові авіаудари російський військово-повітряних сил змусили бойовиків покинути Пальміру.

Потім губернатор сирійської провінції Хомс заявив, що урядова армія намагається повернути контроль над містом. Це було перше офіційне визнання захоплення Пальміри бойовиками.

Найбільша перемога росіян і військ Асада в Сирії перетворюється на поразку

Найбільша перемога росіян і військ Асада в Сирії перетворюється на поразку

Пальміра була звільнена від бойовиків наприкінці березня 2016 року сирійськими збройними силами за підтримки російської авіації. Перед тим терористи 10 місяців утримували місто – зруйнували численні пам'ятки старовини, зокрема, знищили Тріумфальну арку епохи Стародавнього Риму, три колони та численні статуї. Також підірвали храм, який вважався одним з найбільш значущих пам'яток пізньої античності.

Відступаючи з Пальміри, яку місцеві жителі називають Тадмор, бойовики замінували дороги.

До слова, Пальміра – пам'ятник Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. До початку конфлікту в Сирії місто щорічно відвідували понад 150 тисяч туристів.

 

Російський депутат зізнався, що його помічник воював в Україні та у Сирії

Російський депутат зізнався, що його помічник воював в Україні та у Сирії

Повʼязані теми:

Наступна публікація