У Мережі з'явилося моторошне відео перших секунд стрілянини у нічному клубі в Орландо

У Мережі з'явилося моторошне відео перших секунд стрілянини у нічному клубі в Орландо

Фото: Reuters

Розваги у розважальному закладі перервали гучні постріли. 

У Мережі опублікували відео стрілянини, яку 12 червня 29-річний Омар Матіна влаштував у нічному клубі в Орладно.

Ролик нібито зняла одна із жертв "орландського стрілка" - Аманда Альвеар. Шокуючий відеозапис у соцмережі опублікував хлопець, який назвався її близьким другом, пише Daily Mail. На записі видно, як молоді люди розважаються у клубі, танцюють та співають. Згодом камера крупним планом показує обличчя молодої дівчини, яка каже слово, схоже на "shootіng" ("стрілянина" - Ред.).  Музики вже не чутно, замість неї голосно лунають постріли. Раптом трансляція переривається. 

Аманда Альвеар стала однією із 50 жертв теракту в нічному клубі Pulse. Їй було 25 років. 

12 червня вночі в американському місті Орландо невідомий увірвався до клубу Pulse, де влаштовує вечірки ЛГБТ-спільнота, та відкрив стрілянину.  Жертвами інциденту стали 50 людей, ще принаймні 53 отримали поранення і були госпіталізовані.

Сам нападник був ліквідований під час перестрілки із спецпризначенцями. Убивця був озброєний гвинтівкою і пістолетом, при ньому також був підозрілий пристрій. Повідомлялося, що він захопив заручників і забарикадувався в гардеробі. Видання Washington Post повідомило ім'я підозрюваного. Ним виявився 29-річний Омар Матін. За непідтвердженими даними, його батьки – вихідці з Афганістану. 

Місцева поліція визнала напад на нічний клуб локальним терактом. Стрілянина в орландському клубі стала найчисельнішою за кількістю жертв в історії США та другим наймасштабнішим терактом після 11 вересня 2001 року. У штаті Флорида запровадили надзвичайний стан. 

Омар Матін перед нападом на гей-клуб зателефонував до поліції і заприсягнувся у вірності "Ісламській державі". Пізніше терористична організація "Ісламська держава" взяла на себе відповідальність на криваву стрілянину у гей-клубі в Орландо.

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Тренди соцмереж
Наступна публікація