Теракт у розпал свята: з'явилося відео з місця вибуху на весіллі в Туреччині

Весілля було в одного із членів прокурдської Демократичної партії. 

У Мережі з'явилося відео з місця теракту, який стався на весіллі в турецькому місті Газіантеп. На ролику, опублікованому на YouTube, видно, як люди намагалися допомогти постраждалим. На місці події вже працювали екстрені служби.

Як повідомляє Reuters, внаслідок теракту загинуло 50 людей, ще 94 отримали поранення. За інформацією видання, 12 жертв уже поховали, тіла інших важко ідентифікувати, тому їх поховають лише після експертизи ДНК.

У заяві прокурдської Демократичної партії Туреччини йдеться, що весілля було в одного з її членів, а серед загиблих були жінки та діти. 

Нагадаємо, губернатор міста заявив, що теракт, ймовірно, скоїв смертник. Своєю чергою, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що цей теракт – спроба спровокувати ненависть на етнічному і міжконфесійному ґрунті.

"Ті, хто не можуть побороти Туреччину і намагається провокувати людей, збуджуючи ненависть на етнічному і міжконфесійному ґрунті, - вони не візьмуть верх", - цитує Ердогана Anadolu.

За його словами, неважливо, чи за терактом стоїть Робітнича партія Курдистану, організація ісламського проповідника Фетхуллаха Ґюлена Фето або терористичне угрупування "Ісламська держава". 

Поки жодне із терористичних угрупувань не взяло на себе відповідальність за теракт. 

Раніше з'явилося відео моменту вибуху на іншому весіллі в Туреччині. Автомобіль із вибухівкою врізався у будівлю, яка знаходилася поблизу.  На ролику видно, що вибух прогримів у розпал свята, коли гості та наречені танцювали.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Тренди соцмереж
Наступна публікація