У Мін'юсті США відкрили справи проти росіян, причетних до допінгового скандалу

У Мін'юсті США відкрили справи проти росіян, причетних до допінгового скандалу

Фото: Getty Images

Розслідування торкнуться навіть російських чиновників

У Міністерстві юстиції США відкрили кримінальні справи щодо росіян, які могли бути причетними до допінгового скандалу. Про це повідомляє The New York Times, пише "ТАСС".

Зокрема, розслідування торкнеться чиновників, спортсменів, тренерів, працівників антидопінгових органів, а також всіх осіб, які могли б отримати зиск від "допінгової програми".

При цьому, видання наголошує, що федеральні суди США дозволили відкривати справи щодо іноземців, які мешкають за кордоном у разі, якщо вони пов'язані із США. Приміром, навіть якщо це банківський рахунок іноземці в американській фінустанові.

Раніше, у США ФБР почало розслідування щодо вживання російськими спортсменами допінгу під час Олімпіади-2014 в Сочі. Американський телеканал пов'язав такі дії спецслужб зі своїм фільмом щодо допінгового скандалу у російському спорті. Деталі поки що не розголошуються. При цьому, російський міністр спорту Віталій Мутко заявив, що всі спортсмени із РФ, які брали участь у змаганнях, перебували під постійним контролем міжнародних організацій і не могли порушувати антидопінгові правила.

Повʼязані теми:

Наступна публікація