У Міноборони Росії підтвердили інформацію про відправку до Сирії С-300

У Міноборони Росії підтвердили інформацію про відправку до Сирії С-300

За їхньою інформацією, комплекс призначений для "забезпечення безпеки військово-морської бази в Тартусі".

Росія підтвердила, що направила в Сирію батарею зенітної ракетної системи С-300.

Про це повідомив офіційний представник Міноборони РФ генерал-майор Ігор Конашенков, передає Інтерфакс.

"Дійсно, в Сирійську Арабську Республіку доставлена батарея зенітної ракетної системи С-300", - заявив Конашенков.

Він також додав, що цей комплекс призначений для "забезпечення безпеки військово-морської бази в Тартусі" і перебувають у прибережній зоні оперативного з'єднання кораблів ВМФ Росії з повітря.

"Нагадаю, що С-300 - це виключно оборонна система і нікому не представляє ніякої загрози. Не зовсім зрозуміло, чому розміщення в Сирії С-300 викликав такий переполох у наших західних колег", - додав генерал.

Конашенков також сказав, що в регіоні перебувала аналогічна система в морському виконанні - комплекс "Форт", яким оснащений гвардійський ракетний крейсер Чорноморського флоту "Москва".

Нагадаємо, ЗМІ повідомили, що Росія вперше розгорнула передову протиракетну систему в СиріїЦе є своєрідною ознакою того, що Москва нарощує військові операції в підтримку президента країни Башара Асада.

Повідомляється, що це вперше, коли Росія розгорнула таку передову протиракетну систему за межами своєї країни. На думку посадовців, що ці ракети не використовуються. Проте розвідка США здійснює нагляд за розвантаженням С-300ВМ "Антей-2500". На думку одного з чиновників, застосуванням такої системи Росія хоче захистити себе від США і їх союзників.

У Росії вважають, що ППО дозволить уникнути повторення інциденту з Су-24, який був збитий Туреччиною.

Росія має право на розміщення в Сирії систем ППО С-300 для вирішення завдань, що знаходиться там російської військової угруповання.

Повʼязані теми:

Наступна публікація