У Міноборони Вірменії повідомили про знищення кількох десятків військових Азербайджану

У Міноборони Вірменії повідомили про знищення кількох десятків військових Азербайджану

Фото: Новости Армения

Також були ліквідовані азербайджанські танки, вертольоти та безпілотники.

В ході бойових дій в зоні карабаського конфлікту бійці підрозділів особливого призначення Армії оборони Нагірно-Карабахської Республіки (НКР) виявили і знищили розвідувально-диверсійну групу ВС Азербайджану.

Про це повідомляє Міноборони Вірменії з посиланням на прес-службу Армії оборони Нагірного Карабаху, інформує EAdaily.

"Залишивши на полі бою убитих, група відступила. Бойові дії тривають", - йдеться в повідомленні.

Крім того, прес-секретар міністра оборони Вірменії Арцруни Ованесян на своїй сторінку в Facebook поінформував, що ВС Азербайджану на південно-східному напрямку втратили два танка і ще один вертоліт, на північно-східному - один танк і два безпілотні літальні апарати.

Як повідомило виданню джерело у військовому керівництві НКР, за попередніми даними, вбито до 40 азербайджанських військових. Втрати з вірменської сторони також називаються значними, але точне число не повідомляється.

Натомість азербайджанські підрозділи відбили у противника 5 позицій на рівнинній місцевості в Мардакертського районі. Наразі азербайджанська армія продовжує утримувати 3 позиції.

Своєю чергою, прес-секретар президента НКР Давид Бабаян заявив, що ЗС Азербайджану почали широкомасштабний наступ по всіх напрямах з раннього ранку 2 квітня.

"Застосовуючи важку техніку, противник намагався в декількох місцях прорвати лінію оборони і проникнути на територію Нагірного Карабаху. Він отримав потужну співмірну відповідь, несе численні втрати як в плані техніки, так і живої сили. У прикордонних районах Азербайджану панує паніка, населення просто залишає ці території ", - заявив Бабаян у своєму коментарі для місцевого порталу Tert.am За його словами, ситуація знаходиться під контролем, "у супротивника немає ні найменшого шансу на успіх".

За інформацією з різних джерел, інтенсивність бойових дій не спадає. Контакти в уряді НКР рапортують: найсильніші бої ведуться в північно-східному - Талишев-Мир-Башир (Тертер) напрямку, де повністю евакуйований Шіхарх-Маргушаван, під обстрілом знаходиться також місто Тертер. Згідно з інформацією, на цьому напрямку спостерігається дійсно велике число поранених, внаслідок чого частина медперсоналу Євлаха мобілізована і відправлена на фронт.

Один з жителів Мартакерта, який попросив не називати імені, повідомив, що люди масово покидають місто і йдуть до столиці НКР Степанакерт.

"На школу скинули бомбу, Талишев і Мадагіс повністю зруйновані. Більшість скупчилися в нашому поселенні - Магавузе", - повідомив по телефону очевидець із Степанакерта, після чого зв'язок обірвався.

За інформацією EADaily, "бомбою" був снаряд, випущений з "Граду". В результаті обстрілу загинув 10-річна дитина, кілька людей отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Інформацію про ракетний обстріл школи в місті Тертер підтвердили також військове керівництво НКР. Як повідомляється, двоє дітей отримали поранення, одна дитина загинула. Джерело видання також повідомило, що з Мартакерта йде евакуація населення. У Степанакерті біля будинку ветеранів зібралися колишні військові і просять дати їм зброю.

Нагадаємо, між Вірменією та Азербайджаном поновилися бойові дії. Міноборони Азербайджану повідомило, що в ніч на 2 квітня військові підрозділи Вірменії обстріляли прифронтові села з великокаліберних кулеметів, мінометів, гранатометів і важкої артилерії, повідомляє азербайджанське видання Oxu.az.

У зв'язку з цим, підрозділи армії Азербайджану, артилерійські частини і інші види військ в Агдере-Тертер-Агдамском і Ходжавенд-Фізулінському напрямку здійснили відповідні дії проти вірменських військ.

За інформацією Міноборони Азербайджану, режим припинення вогню порушили саме вірменські війська. Що стосується вірменської сторони, місцеві видання повідомляють про масштабну атаку з боку військ Азербайджану, досконалою по всій лінії зіткнення. В ході цієї атаки були здійснені ракетні обстріли.

За даними вірменського видання Panarmenian, 2 квітня о 08:30 ранку азербайджанські збройні сили застосували РСЗВ БМ-21 "Град" за напрямом Мартуни. У зв'язку з цим загинула 12-річна дитина, ще двоє дітей отримали поранення.

Повʼязані теми:

Наступна публікація