У МНС Росії проігнорували дзвінок хлопчика, який тонув у Карелії

У МНС Росії проігнорували дзвінок хлопчика, який тонув у Карелії

Фото: Reuters

Рятувальники поклали слухавку і дитина загинула. 

Один із російських школярів, який загинув на карельському озері Сямозеро, під час трагедії додзвонився рятувальникам, однак вони поклали слухавку.

Про це у соцмережі написала московська вчителька Марина Нефьодова, яка зустрічала школярів, які вижили внаслідок трагедії.

Хлопець подзвонив російським надзвичайникам, однак замість допомоги ті порадили йому не бавитися і поклали слухавку. Згодом дитина потонула.

"Я підійшла до столу в пансіонаті (туди привезли дітей з аеропорту), але дівчинка з бабусею вирушили за речами, а хлопчик слухав мене, що пояснює, навіщо мені їхній телефон, і тихо пив сік з стаканчика. Кивнувши головою, він раптом сказав: "Скажіть, а як так могло статися: з нами був хлопчик Женя, найменший ... Потім ми почали тонути ... Женя якось додзвонився до МНС (думаю, це був номер 112), закричав, що ми тонемо, і просив про допомогу. Йому сказали, щоб він не бавився, і повісили слухавку... Він потонув" – написала Нефьодова у Facebook.

Російські ЗМІ раніше писали, що надзвичайники почали операцію із порятунку дітей лише через 18 годин після трагедії.

Нагадаємо, 18 червня учасники дитячого оздоровчого табору "Парк-Готель Сямозеро" на човнах потрапили у шторм на озері Сямозеро в Пряжінськім районі Карелії. На трьох човнах перебували 47 дітей та четверо дорослих інструкторів. Під час шторму човни перекинулись і затонули. В результаті 13 дітей загинуло. Один із загиблих не був зареєстрований в таборі, пошуки тривають.

Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу за статтею "Надання послуг, що не відповідають вимогам безпеки, що призвело з необережності смерть двох і більше осіб".

Траур за загиблими на озері дітям 20 червня оголошено в Карелії і в Москві.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація