У Москві активісти під адміністрацією Путіна вимагають знайти винних у нападі на журналістів

У Москві активісти під адміністрацією Путіна вимагають знайти винних у нападі на журналістів

Пікетувальники вимагають знайти винних / Фото: МедиаЗона

9 березня в Інгушетії побили правозахисників і пресу.

У Росії активісти відреагували на напад на журналістів та правозахисників в Інгушетії одиночними пікетами.

Активісти та колеги постраждалих стоять із плакатами, на яких вимагається розслідувати жорстокий напад на представників ЗМІ та знайти винних, передає "МедиаЗона".

Пікетувальники вимагають знайти винних / Фото: МедиаЗона

"Я хочу, аби ця справа була розслідувана, оскільки їх доволі жорстоко побили палицями, витягли з машини, спалили автомобіль, вони втратили все речі, у них відбирали телефони, а потім ці люди сховалися в невідомому напрямку",  - пояснив пікетувальник.

На запитання, чи почувається він захищеним у Росії, журналіст відповів, що "швидше ні".

Нагадаємо, що в Інгушетії порушили кримінальну справу за фактом нападів на журналістів, що стався ввечері в середу, 9 березня. За даними видання, справа розслідується за частиною 2 статті 213 КК РФ ("Хуліганство") і статтею 167 КК РФ ("Умисне знищення майна").

Інцидент стався на кордоні Інгушетії і Чечні. За словами керівника "Комітету із запобіганню тортурам" Ігоря Каляпина, невідомі, які пересувалися на трьох автомобілях, напали на правозахисників зі зведеної мобільної групи та журналістів.

Зловмисники побили потерпілих, у двох відібрали мобільні телефони. Автомобіль правозахисників розбили і підпалили. У лікарню госпіталізовано чотири особи, серед них двоє іноземних журналістів із Швеції і Норвегії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація