У Москві чеченці напали на російського опозиціонера Касьянова

У Москві чеченці напали на російського опозиціонера Касьянова

Фото: Reuters

Вони кидалися в політика тортами.

У вівторок, 9 лютого, група чеченців напала на російського опозиціонера, лідера партії ПАРНАС Михайла Касьянова.

За його словами, напад стався в одному з ресторанів в центрі Москви. Близько десяти осіб кинули в нього торт, вигукували погрози на його адресу, після чого зникли на декількох автомобілях, передає Дождь.

Член ПАРНАС Наталія Пелевіна додала, що чеченці під'їхали до ресторану на машинах, вони зайшли в заклад і кидалися тортами і предметами в політика і говорили про його політичну приналежність. При цьому нападники розмовляли чеченською мовою. У ситуацію втрутилися охоронці ресторану і видворили хуліганів.

Михайло Касьянов написав заяву в поліцію про притягнення нападників до відповідальності через загрози його життю і безпеці.

Опозиціонер вважає, що на нього напали через його політичну діяльність і через те, що він подав, заяви до Слідчого комітету і ФСБ на главу Чечні Рамзана Кадирова.

Раніше Рамзан Кадиров опублікував відео з російськими опозиціонерами Михайлом Касьяновим і Володимиром Кара-Мурзою "в оптичному прицілі". Пізніше Instagram видалив скандальне відео. Касьянов і Кара-Мурза-молодший подали в ФСБ скаргу на Кадирова. Як заявив адвокат Касьянова Вадим Прохоров, у заяві є вимога порушити кримінальну справу за публікацію цього відео. 

Кадиров погрожує відомому російському опозиціонеру в Інтернеті

Кадиров погрожує відомому російському опозиціонеру в Інтернеті

Повʼязані теми:

Наступна публікація