У Москві на фестивалі фарб омонівці розігнали підлітків кийками

Діти збунтувалися через заборону свята і кидали у силовиків палицями.

У Москві фестиваль фарб холі завершився масовими зіткненнями між співробітниками ОМОНу і школярами.

Барвистий захід ColorFest відбувся у російській столиці ще в суботу, 15 серпня. На фестивалі сталася бійка і тасканина – діти ображали нецензурними словами правоохоронців, а силовики, в свою чергу, розмахували палицями.

"Люди почали викрикувати нецензурні гасла, кидатися палицями у машини поліцейських. Потім приїхав ОМОН, і всі побігли до станції, де влаштували безлади. Я бачив, що зламали світлофор, вилізли на поліцейську будку, хтось розбив скло тролейбуса, і я бачив здалеку, як деякі люди залазили на поліцейські машини", — цитує medialeaks.ru слова очевидця.

У Мережі опублікували і відеозапис протистоянь. На ньому підлітки вигукують нецензурні слова і кидають в авто силовиків предмети, що потрапили у руки. Омонівці, які прибули на місце подій, розганяли підлітків кийками і затримали кілька дітей.

Фестиваль фарб холі в Москві збиралися скасувати – за таке рішення виступив голова управи району Ізмайлова Олег Крутилін. Організатори заходу, своєю чергою, не отримавши пояснень про причини заборони, вирішили все одно провести фестиваль. ColorFest розпочався о 12:00, а вже за дві з половиною години туди приїхав Крутилін у супроводі Омону.

"Крутилін мені сказав: "Що, радієте? Зараз ми вам покажемо, як треба веселитися. Ми вас попереджали". Закрили ворота на стадіон, пішли до сцени, попросили вимкнути музику і оголосили що захід закрито, всі повинні розійтися", — розповідає один з учасників подій Артем Нескороженков.

Молодь не стала розходитися і продовжила веселитися, після цього на стадіон в'їхала поліцейська машина з гучномовцем, а співробітник МВС закликав підлітків розійтися по домівках. Пізніше почалися сутички.

Нагадаємо, раніше у Москві невідомі відкрили стрілянину по маршрутці. В результаті пригоди в салоні мікроавтобуса розбиті вікна, ніхто не постраждав.

Повʼязані теми:

Наступна публікація