У Москві Нуланд обговорила з Сурковим ситуацію на Донбасі та Мінські угоди

У Москві Нуланд обговорила з Сурковим ситуацію на Донбасі та Мінські угоди

Фото: Reuters

Обидві сторони підтвердили, що розведення сил і засобів на перших ділянках лінії розмежування є важливим початковим кроком.

США і Росія підтвердили, що розведення сил і засобів на перших ділянках лінії розмежування в Донбасі є важливим початковим кроком, але варто зробити набагато більше, заявили в посольстві США в Москві, передає Інтерфакс.

Заступник держсекретаря США з питань Європи і Євразії Вікторія Нуланд разом зі старшими директорами Ради національної безпеки США Селестою Уолландер і Чарльзом Купчаном зустрілися в Москві з російськими офіційними особами, у тому числі з помічником президента РФ із зовнішньої політики Юрієм Ушаковим і помічником президента РФ Владиславом Сурковим.

На зустрічі обговорювалася ситуація на сході України.

"Обидві сторони підтвердили, що розведення сил і засобів на перших ділянках лінії розмежування є важливим початковим кроком на шляху покращення ситуації з безпекою, але належить зробити набагато більше", - йдеться в повідомленні посольства США.

США і Росія також розглянули поточну роботу з аспектів Мінських угод - політичні питання, питання безпеки та гуманітарні питання.

"Заступник держсекретаря Нуланд і пані Уолландер також зустрілися з представниками громадянського суспільства і релігійних організацій", - додали в американському посольстві.

Нагадаємо, останній раз Нуланд прилітала до Москви в червні. Вона обговорювала з помічником Володимира Путіна Владиславом Сурковим повне припинення вогню, відведення важкої артилерії і безперешкодний доступ представникам ОБСЄ в східну частину України. Але фронтові зведення наступних після візиту днів показали: дипломатичні слова так і залишилися тільки словами.

Повʼязані теми:

Наступна публікація