У Москві пішов із життя творець мультфільму про Карлсона

У Москві пішов із життя творець мультфільму про Карлсона

Мультфільм "Карлсон і Малюк" / Фото: livelib.ru

Він помер вночі у віці 86 років.

У Москві на 87-му році життя помер відомий режисер, художник, мультиплікатор, постановник мультфільмів про Малюка і Карлсона Юрій Бутирін. Про це повідомили сьогодні, 20 березня, в Асоціації анімаційного кіно РФ, передає Интерфакс.

"Юрій Олександрович Бутирін, відомий мультиплікатор, творець фільмів про Карлсона, Незнайка і багатьох інших, помер сьогодні вночі в Москві у віці 86 років", - розповіли "Інтерфаксу" в Асоціації анімаційного кіно.

Юрій Олександрович Бутирін / Фото: lubgazeta.ru

Агентство нагадує, що Бутирін народився 21 березня 1930 року. В 1949 закінчив скульптурне відділення Московського художньо-промислового училища № 41, працював над відновленням і обробкою постраждалих від війни будівель в Москві і Ленінграді. В кінці 50-х прийшов на "Союзмультфільм", де закінчив курси мультиплікаторів і брав участь у створенні таких фільмів, як "Вовка в тридев'ятому царстві", "Півень і фарби", "Дюймовочка", "Шпигунські пристрасті" і т. д. Потім разом з Анатолієм Савченком був художником-постановником фільмів про Малюка і Карлсона.

У 1964 році він закінчує курси художників-мультиплікаторів. А в 1968 році дебютував як художник-постановник, в 1973 - як режисер.

У 70-ті роки Бутирін став режисером Творчого Об'єднання "Екран" на телебаченні, де зняв телеверсію серіалу "Ну, постривай!" та фільми "Трям, здрастуйте", "Дорогою з хмарами", "Нехочуха", "Великий Ух" і багато інших.

У 1997 році вийшов його фільм "Незнайко на Місяці".

Нагадаємо, в січні 2014 року у віці 69 років від раку помер відомий британський актор Алан Сідней Патрік Рікман.

Повʼязані теми:

Наступна публікація