У Москві слідчі шукають відвідувачів бібліотеки української літератури

У Москві слідчі шукають відвідувачів бібліотеки української літератури

Фото: Reuters

Розшукують людей, які читали книги про Голодомор в період із 2011 до 2015 років

У Російській Федерації слідчі шукають людей, відвідувачів бібліотеки української літератури в Москві, які читали книги про Голодомор, пише УНІАН.

Зазначається, що слідчі планують взяти анкетні дані у людей, які брали книги 6, 8 та 18 років тому.

"Тепер їх невідомо навіщо шукає поліція, ведуть кримінальну справу, заведено за епізодами з 2011 до 2015 року", - повідомили виданню в бібліотеці.

Зокрема, російські слідчі розшукують людей, які брали у бібліотеці книги "Ментальність орди", "Україна або смерть" та "Голод в Україні".

Окрім того, співрозмовник видання заявив, що у приміщенні бібліотеки досі триває інвентаризація книг, які перебувають у фондах.

Нагадаємо, у жовтні минулого року у бібліотеці української літератури в Москві пройшли обшуки. В бібліотеці намагались знайти "екстремістську літературу". Тоді директор бібліотеки Наталія Шаріна повідомила, що потім обшуки провели у неї вдома та вилучили низку книг, зокрема, книгу-збірник досліджень про Голодомор, видання Оксани Забужко, кілька примірників газети "Час руху" від 2011 року та грамоти від колишніх керівників України.

Наприкінці березня 2016 року директору бібліотеки української літератури в Москві Наталії Шаріній планували оголосити про звинувачення за двома епізодами ст. 160 КК РФ. Зокрема, Шаріну підозрювали у "розтраті". Слідство повідомило про два епізоди в частинах 3 та 4 ст. 160 КК Росії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація