У Москві та Петербурзі протестували проти заборони Меджлісу

Крім того, пікетувальники вимагали звільнити українських політв'язнів

У російській столиці Москві біля головної будівлі ФСБ відбулися поодинокі пікети.

Активісти виступили проти заборони Меджлісу кримськотатарського народу, також вони вимагали звільнити українських і російських політв'язнів, повідомляє Крим.Реалії.

Акція на підтримку Меджлісу відбулася і в Санкт-Петербурзі. Активісти влаштували пікети на Манежній площі в неділю, 1 травня.

Пікетувальники тримали кримськотатарські прапори і жовто-блакитні повітряні кульки, а також плакати з написами: "Руки геть від Меджлісу", "Крим – це Україна", "Свободу Сенцову, Кольченку, Афанасьєву", "Надії – волю" та інші.

Нагадаємо, так званий "Верховний суд Криму" визнав Меджліс кримськотатарського народу екстремістською організацією і заборонив його діяльність в Росії. "Прокурор Криму" Наталія Поклонська заявила, що Меджліс веде антиросійську діяльність на догоду Заходу.

Заступник голови Меджлісу Наріман Джелял запевнив, що Меджліс продовжить свою діяльність за межами окупованого півострова.

Водночас лідер кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що Меджліс кримських татар переходить у надзвичайний режим діяльності

Кримськотатарський Меджліс відтепер працює в надзвичайному режимі

Кримськотатарський Меджліс відтепер працює в надзвичайному режимі

Наступна публікація