У МВС Буркіна-Фасо уточнили кількість жертв та постраждалих внаслідок теракту

У МВС Буркіна-Фасо уточнили кількість жертв та постраждалих внаслідок теракту

176 осіб вдалося врятувати / Фото: Reuters

Внаслідок теракту загинули представники 18 національностей.

У Міністерстві внутрішніх справ Буркіна-Фасо повідомили уточнену кількість жертв та постраждалих терактів, які сталися ввечері 15 січня в столиці країни Уагадугу.

Про це інформує AFP.

За даними відомства, внаслідок нападу терористів на готель та ресторан загинули щонайменше 29 людей, ще 30 отримали поранення. 176 осіб вдалося врятувати.

Серед загиблих шість канадців, двоє громадян Франції, двоє швейцарців, а також громадянин США. Всього внаслідок теракту загинули представники 18 національностей.

Як зазначив міністр внутрішніх справ Саймон Компаоре, тіла трьох "дуже молодих" джихадистів були ідентифіковані, всі вони - чоловіки. Раніше джерела в службі безпеки країни повідомляли про те, що принаймні четверо нападників були вбиті, двоє з них - жінки.

Напад на готель Splendid, в якому часто зупиняються співробітники ООН і туристи із західних країн, відбувся в п'ятницю,15 січня, ввечері. Спочатку біля готелю вибухнули два автомобілі, потім група озброєних людей в масках атакувала будівлю.

Захопленню готелю передував напад на ресторан в центрі Уагадугу. Відповідальність за напад взяли на себе "Аль-Каїда в країнах ісламського Магріба" та її підрозділ "Аль-Мурабітун".

Повʼязані теми:

Наступна публікація