У МВС Казахстану розповіли нові подробиці стрілянини в Актобе

У МВС Казахстану розповіли нові подробиці стрілянини в Актобе

У МВС Казахстану розповіли нові подробиці стрілянини в Актобе

Фото: Instagram/zello_aktobe

Кількість жертв зросла до 10.

Внаслідок стрілянини в казахстанському місті Актобе вбиті четверо нападників. Семеро злочинців затримано, з них двоє отримали поранення.

Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на прес-секретаря МВС Казахстану Алмаса Садубаєва.

За уточненими даними, злочинці скоїли напади на два збройових магазини. Спочатку вони напали на магазин "Паллада", де вбили продавця і охоронця, а також поранили трьох прибулих на місце патрульних поліцейських.

Потім бандити напали на магазин "Пантера", де вбили одного відвідувача ще одного поранили. Під час перестрілки з прибулими на місце події поліцейськими троє злочинців було вбито, один затриманий.

За словами прес-секретаря МВС Казахстану, після цього злочинці викрали маршрутний автобус, висадивши з нього водія і пасажирів. Зловмисники на викраденому автобусі протаранили ворота військової частини і відкрили безладну стрілянину.

Під час перестрілки нападники вбили трьох і поранили шістьох військовослужбовців. Черговий караул відкрив вогонь у відповідь, в результаті чого один злочинець був убитий, ще один поранений і затриманий.

Зараз казахстанські правоохоронці займаються пошуками інших злочинців.

Нагадаємо, колишній представник України у тристоронній контактній групі Роман Безсмертний заявляв, що у Білорусі та Казахстані розпочинається розгортання подій за донбаським сценарієм – створення "народних республік".  Зокрема, за словами Безсмертного, на півночі Казахстану фактично розпочався процес створення "Північно-Казахстанської республіки" після того, як президент країни відвідав Кремль.

Повʼязані теми:

Наступна публікація