У НАТО непокояться через бойові дії в Карабасі. ОБСЄ закликає до переговорів

У НАТО непокояться через бойові дії в Карабасі. ОБСЄ закликає до переговорів

Фото: grim.in.ua

В ОБСЄ закликають Азербайджан та Вірменію повернутись до переговорів в рамках Мінської групи щодо бойових дій в Карабасі

У НАТО закликають Вірменію та Азербайджан стабілізувати ситуацію в Нагірному Карабасі. Про це на своїй сторінці у Twitter спеціальний представник генсекретаря НАТО у Південному Кавказі та Центральній Азії Джеймс Аппатурай

"Серйозно стурбований порушенням режиму припинення вогню в Нагірному Карабасі. Сторони повинні припинити стрілянину і стабілізувати ситуацію", - написав Аппарті.

При цьому, голова ОБСЄ та міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр також закликав сторони припинити обстріли, пише "Oxu".

"Я закликаю сторони негайно припинити бої і дотримуватися режиму припинення вогню в повному обсязі", - йдеться в офіційній заяві Штаймаєра.

Поміж тим, чиновник наголосив, що сторонам необхідно повернутись до переговорів в рамках Мінської групи.

"Зараз сторони повинні проявити необхідну політичну волю, щоб повернутися до переговорів в рамках Мінської групи", - сказав він.

Нагадаємо, що занепокоєння щодо ескалації конфлікту в Нагірному Карабасі висловив і Євросоюз. В Брюсселі закликали сторони припинити бойові дії та дотримуватись перемир'я.

Окрім того, глава дипломатії ЄС Федеріка Могеріні висловила співчуття щодо загибелі мирних громадян.

В ніч на 2 квітня між Вірменією і Азербайджаном поновилися бойові дії. Міноборони Азербайджану повідомило, що в ніч на 2 квітня військові підрозділи Вірменії обстріляли прифронтові села з великокаліберних кулеметів, мінометів, гранатометів і важкої артилерії

Вірменські видання повідомляють про масштабну атаку з боку військ Азербайджану, досконалою по всій лінії зіткнення. В ході цієї атаки були здійснені ракетні обстріли.

Повʼязані теми:

Наступна публікація