У нелегітимній Думі погрожують "поставити хрест" на територіальній цілісності України

У нелегітимній Думі погрожують "поставити хрест" на територіальній цілісності України

Фото: Getty Images

У невизнаному парламенті вважають Мінський процес, єдиним фактором, який "утримує" окупований Донбас у складі України.

Територіальна цілісність України тримається лише на добрій волі російського керівництва. Про це в ефірі телеканалу "Россия 24" заявив депутат нелегітимного складу Державної Думи РФ, "голова комітету з освіти" В'ячеслав Ніконов.

"Мені здається, якби в Києві були трохи розсудливіші люди, вони б не влаштовували таких терактів (вбивство російського найманця "Мотороли"), і вже точно не раділи з приводу смерті Арсенія Павлова. Мені здається, що це – один з останніх кроків до здобуття незалежності "Л/ДНР". Зрештою, Мінський процес – єдине, що поки що їх утримує де-юре у складі України, хоча де-факто вони вже давно вийшли зі складу України", - сказав політик.

За словами Ніконова, "коли рубаються останні нитки, які хоч якось юридично зв'язують Україну і Донбас, Київ мав би цінувати ці нитки, Мінський процес, можливість зустрітися з Путіним, але Порошенко заявляв, що Київ не буде виконувати Мінські угоди у політичній частині, тому що нібито не виконуються Мінські угоди у військовій частині Росією".

"Терпіння Донбасу не безмежне, але я впевнений, що і терпіння Росії не безмежне. Зараз територіальна цілісність України насправді тримається лише на добрій волі російського керівництва, але ця добра воля починає стрімко зменшуватися. Ще один постріл, другий постріл - і мінський процес може зупинитися. І в цьому випадку з боку Росії можна чекати таких кроків, які справді поставлять хрест на територіальні претензії", - зазначив В'ячеслав Ніконов.

18 вересня у Росії відбулося голосування на виборах в нижню палату парламенту – Державну думу. Москва вперше організувала вибори до свого парламенту на окупованих українських територіях – в Криму і Севастополі.

20 вересня народні депутати України підтримали постанову про невизнання легітимності виборів до Держдуми Росії.

Як відомо, США, Канада, Японія, Туреччина, Німеччина, Франція, Великобританія, Швеція, Чехія, Польща, Литва, Естонія, Румунія і Європейський Союз вказали на незаконність виборів до Держдуми, проведених в анексованому Криму, і не визнали їхніх результатів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація