У Ніцці евакуюють аеропорт

У Ніцці евакуюють аеропорт

Фото: Reuters

На території летовища перебувають силовики. 

В аеропорту французького міста Ніцца, де 14 липня відбувся масштабний теракт, відбувається евакуація пасажирів. Про це повідомив репортер Associated Press.

Причини евакуації наразі не повідомляються. Аеропорт оточили силовики. У Twitter вже опублікували фото та відео з місця події. 

Згодом агенція уточнила, що тривогу у летовищі скасували, а пасажирів пустили до будівлі, аби забрати речі. Вибухонебезпечних предметів у багажному відділенні не виявлено. 

15_7_nice_2

Нагадаємо, що в Ніцці 14 липня близько 22:30 за місцевим часом на Англійській набережній, головному бульварі міста, біла вантажівка врізалася в натовп людей, які святкували День взяття Бастилії і спостерігали за салютом. Машина набрала швидкість до 60-70 кілометрів на годину і в'їхала в людей. Пізніше з авто відкрили стрілянину. Зав'язалася перестрілка з поліцією і нападник був убитий. Мерія міста назвала подію терактом і закликала людей не виходити на вулицю.

У вантажівці вбивці правоохоронці знайшли гранати та зброю. "Ісламська держава", яку підозрюють у вчиненні злочину, поки що не взяла відповідальність за теракт.

Український президент Петро Порошенко шокований трагедією, а американський президент Барак Обама засудив теракт і запропонував допомогу США в розслідуванні злочину.

  

Повʼязані теми:

Наступна публікація