У Нідерландах оприлюднили перші результати екзит-полу референдуму Україна-ЄС

У Нідерландах оприлюднили перші результати екзит-полу референдуму Україна-ЄС

Фото: УНІАН

Більшість голландців висловилися "за" асоціацію України з ЄС

У Нідерландах оголосили перші результати екзит-полу референдуму про асоціацію України з ЄС. Дані повідомив на своїй сторінці у Twitter голландський дипломат Марк Геррістен.

Згідно з оприлюдненими дипломатом даними, 59% опитаних учасників референдуму підтримують асоціацію ЄС з Україною, 41% висловилися "проти".

Нагадаємо, вранці до однієї з дільниць, де перебував кореспондент ТСН, прийшло близько 10 людей. Працівники дільниці кажуть, що така неактивність дуже нетипова для нідерландських виборів, коли люди перед роботою заходять віддати свій голос. До того ж, у будівлі розміщені одразу дві виборчі дільниці, а навколо – чимало житлових будинків

В той же час, керівник МЗС Нідерландів Берт Кундерс в ексклюзивному коментарі ТСН заявив, що Угода про асоціацію є важливим документом про економічну співпрацю, від якої виграють обидві сторони.

За його словами, асоціація між Україною та ЄС відкриє можливість працювати на реформи та економічне процвітання.

Втім, остаточні результати референдуму будуть відомі лише через тиждень. У вівторок, 12 квітня, після оголошення офіційних результатів, про свою позицію заявить голландський уряд. Адже референдум не має прямої дії, він носить лише консультативний характер.

Повʼязані теми:

Наступна публікація