У Нідерландах виділили час для переговорів щодо Угоди про асоціацію України з ЄС

У Нідерландах виділили час для переговорів щодо Угоди про асоціацію України з ЄС

Фото: УНІАН

6 квітня у Нідерландах відбувся консультативний референдум щодо ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Парламент Нідерландів погодився надати уряду додатковий час на пошук рішення щодо ситуації із ратифікацією Угоди про асоціацію Україна ЄС, яка виникла у зв'язку із негативним голосуванням на референдумі у квітні.

Про це пише голландська газета Trouw.

Також на розгляд парламенту було винесено ініціативу про вотум недовіри уряду, яку в результаті не підтримала більшість депутатів.

Опозиційні партії розкритикували уряд через те, що впродовж тривалого часу, який пройшов після референдуму, не було представлено рішення. Водночас, одна з опозиційних партій D66 заявила, що готова надати уряду додаткові 6 тижнів на переговори.

Нагадаємо, раніше прем'єр Нідерландів Марк Рютте заявляв, що уряд країни, швидше за все, не ратифікує угоду про асоціацію між Євросоюзом і Україною, враховуючи результати квітневого референдуму, на якому голландці виступили проти цього договору.

6 квітня у Нідерландах відбувся референдум щодо угоди про асоціацію України і ЄС.  Згідно з нідерландським законодавством, він має консультативний характер, а, отже, остаточне рішення про ратифікацію Угоди після проведення внутрішніх дискусій і процедур буде ухвалювати уряд Нідерландів. Результати референдуму були оголошені в Гаазі. Згідно з даними, явка становила 32,28%, проти проголосували 61%, за – 38,21%. 

Нідерланди запропонували свій варіант Угоди про Асоціацію між ЄС і Україною

Нідерланди запропонували свій варіант Угоди про Асоціацію між ЄС і Україною

Повʼязані теми:

Наступна публікація