У Німеччині ісламісти масово намагаються завербувати біженців

У Німеччині ісламісти масово намагаються завербувати біженців

Фото: Reuters

Прибічники радикального ісламу проводять вербування у притулках для мігрантів 

Федеральне відомство з охорони конституції Німеччини заявило про сотні спроб радикальних ісламістів завербувати нових прибічників серед біженців.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"До цього часу нам стало відомо про понад 340 випадків. Але це лише ті, про які ми дізналися. Імовірно, існує більше випадків", - заявив керівник відомства Ганс-Ґеорґ Маасен.

За його словами, оператори притулків для біженців вже знають про цю проблему, правоохоронці надали їм необхідну інформацію.

"У нас викликає занепокоєння, коли салафісти та інші ісламісти проводять вербування у притулках для біженців", - наголосив Маасен.

Він також зазначив, що серед прохачів притулку є багато молодих чоловіків-сунітів, які походять з консервативного ісламського середовища та хочуть по п'ятницях відвідувати арабськомовні мечеті.

За словами Маасена, у Німеччині серед таких є багато ісламістських, салафітських мечетей.

"Вони готують до радикалізації. Це - небезпечно, тому ми взяли під нагляд значну їхню частину", - повідомив керівник відомства охорони конституції ФРН.

Нагадаємо, що у 17-річного афганця, який з сокирою і ножем напав на пасажирів потяга у Німеччині, знайшли прапор "Ісламської держави". Під час обшуку помешкання біженця поліція виявила розписаний від руки прапор ІДІЛ.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація