У Німеччині можуть дозволити лікуватись марихуаною

У Німеччині можуть дозволити лікуватись марихуаною

Фото: Архів

Закон щодо легалізації "травички" передбачає придбання марихуани в аптеці лише за рецептом

Уряд ФРН схвали законопроект, який передбачає використання марихуани в лікувальних цілях, повідомляє "DW".

Видання наголошує, що хворі зможуть отримувати марихуану в аптеці в разі схвалення законопроекту бундестагом.

"Пацієнти з важкими захворюваннями, яким не допомагають інші медикаменти, зможуть отримувати марихуану в аптеці за рецептом. Вартість буде покриватися медичною страховкою", - повідомив міністр охорони здоров'я ФРН Герман Грьое.

У разі ж схвалення документа бундестагом, положення документу набудуть чинності у 2017 році. Втім, загальна заборона на марихуану в країні збережеться.

Видання повідомляє, що уповноважений уряду Німеччини з наркополітики Марлене Мортлер вважає, що легалізація лікувальної марихуани має сенс, втім інші психотропні речовини із конопель (гашиш) повинні залишатись під забороною.

При цьому, попри заборону у Німеччині вирощувати марихуану, отримати дозвіл культивувати коноплю можна за рішенням Федерального інституту медикаментів і медичної продукції (BfArM).

Нагадаємо, Канада планує внести на розгляд парламенту законопроект щодо легалізації марихуани. Законопроект будуть розглядати не раніше 2017 року. У Канаді обіціють, що марихуана не потрапить до дітей та не буде приносити прибуток злочинцям. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація