У Німеччині переможною ходою крокує партія з прапорами "ДНР" і "ЛНР"

У Німеччині переможною ходою крокує партія з прапорами "ДНР" і "ЛНР"

У Німеччині переможною ходою крокує партія з прапорами "ДНР" і "ЛНР"

У Німеччині успіху на виборах досягла партія "Альтернатива"

Праві радикали підтримують Росію та анексію нею українського Криму.

Можливі друзі Путіна, що називають Крим російським, потрапили до парламентів трьох німецьких регіонів. Партія "Альтернатива для Німеччини" стала сенсацією місцевих виборів і перевіркою чинної політики Ангели Меркель водночас, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Альтернативу" називають екстремістською і популістською партією. Однак на місцевих виборах у трьох федеральних землях праві стали третьою за популярністю в двох, і другою – в одному з регіонів.

Антиєвропейська політсила "вистрілила" на міграційній тематиці. Праворадикали критикують "диктатуру Брюсселя" та політику щодо переселенців. Останні, мовляв, утискають німців – у райони компактного проживання мігрантів боїться їздити навіть поліція, там процвітають місцеві кримінальні клани, а діти біженців починають диктувати правила поведінки німецьким школяркам.

Можливі друзі Путіна пройшли до парламентів трьох німецьких регіонів

Можливі друзі Путіна пройшли до парламентів трьох німецьких регіонів

Разом із критикою США та ЄС "Альтернатива для Німеччини" закликає тісно співпрацювати з Росією. У Німеччині підозрюють, що Кремль підтримує партію фінансово. Перед виборами у цієї політичної сили з'явився анонімний спонсор, який профінансував передвиборчі плакати і безплатну газету.

На демонстраціях на знак солідарності несли російські триколори і навіть прапори так званих "ДНР" і "ЛНР". На заходах партії були присутні російські дипломати і гості з Москви.

"Ми проти будь-яких санкцій щодо Росіі. І це не була класична анексія Криму. Я завжди висловлював розуміння, що Крим завоювала для Росії Катерина Велика і Крим російський. Бо подарунок Хрущова Україні в будь-якому разі був незрозумілим кроком переміщення народів", - заявив віце-голова партії Александр Гауланд.

Тепер ця партія присутня вже в половині земельних парламентів Німеччини і вірогідно пройде в бундестаг уже на виборах 2017 року.

Як уже повідомлялося, в Німеччині набирає популярність партія євроскептиків. Вона виступає за заборону прийому біженців і закриття кордонів. Лідер партії Фрауке Петрі заявила, що "катастрофічна політика" уряду Ангели Меркель щодо мігрантів відкрила очі німцям.

Кореспондент ТСН Наталя Фібріг

Повʼязані теми:

Наступна публікація