У Німеччині повінь змивала машини разом із водіями на очах безпорадних свідків

У Німеччині повінь змивала машини разом із водіями на очах безпорадних свідків

Фото: Reuters

Люди досі не можуть оговтатися від побаченого і кажуть, що в їх регіоні такого ніколи не було.

Через зливи в Німеччині потонули четверо людей. На південному заході країни раптова і сильна повінь вже залила землі Баден-Вюртемберг, а негода вже дісталася Баварії, йдеться в сюжеті ТСН.16:45.

Рівень води у певних місцях сягає 1,7 метра. Потік бруду зносить усе на своєму шляху, зокрема автомобілі, дерева та навіть споруди. Коричнева жижа лякає жителів містечок регіону Баден-Вюртемберг.

"Я побачив БМВ серед іншого мотлоху, що зносило водою. За кермом сидів чоловік. Ніхто з нас не міг йому зарадити. Сподіваюся, з ним все гаразд", - розповів очевидець.

Поліцію і пожежників викликали за ніч півтисячі раз. Халепа не лише у водіїв, які не встигли доїхати вчасно, пішоходи теж – у пастці.

"Ніколи в нас такої зливи, як учора, не було. Ремс та Хазельбах стрімко вийшли з берегів, раптово залили переходи", - розповів речник мерії Швебіш-Гмюнда Маркус Херрман.

Врятувати за ніч не змогли чотирьох, серед них – один пожежник, який сам намагався витягти людину з затопленого гаража.

До затягнутого поліцейською стрічкою переходу, де вночі загинуло двоє людей, вранці принесли білі троянди. Приголомшені городяни приходять сюди, переглядаються. Вода спала, оголивши купи бруду та потрощених машин.

Те ж саме – в сусідніх містечках. Інфраструктура в Браунсбаху зруйнована вщент. Нічого не працює, ні тут – ні в усій околиці.

"Ніколи такого не бачив. Тільки по телевізору, але коли дивишся новини, думаєш: ні, с тобою такого трапитись не може", - зізнаються місцеві жителі.

В районі досі підтоплені дороги, пошкоджені оселі. Місцями є перебої зі струмом та водопостачанням. Сім тисяч правоохоронців та рятувальників допомагають повернути життя до ладу.

Люди в Європі в ці дні потерпали не тільки від повеней. Зливи принесли й іншу загрозу. Внаслідок ударів блискавок, які сталися 28 травня в Польщі, Франції та Німеччині, загинула одна людина, майже півсотні – отримали поранення.

Кореспондент ТСН Яна Слєсарчук

Через зливи у Німеччині потонуло четверо людей

Через зливи у Німеччині потонуло четверо людей

Повʼязані теми:

Наступна публікація