У Німеччині за шлюб у неповнолітньому віці саджатимуть за ґрати

У Німеччині за шлюб у неповнолітньому віці саджатимуть за ґрати

Фото: pixabay.com

У деяких випадках шлюб дозволяється з 16 років.

Німецьке суспільство та політики занепокоєні шлюбами серед неповнолітніх, кількість яких стрімко зростає серед мігрантів та біженців, повідомляє Die Welt.

Згідно з даними, кількість офіційних шлюбів за участю неповнолітніх у 2015 році сягає більше тисячі. При цьому реальна кількість таких шлюбів набагато вища.

Президент німецького союзу захисту дітей Хайнц Хільгерс наполягає, щоб особи, які приїжджають до країни, дотримувалися законів. А це означає, що шлюб можливий з 18 років і лише в деяких виняткових випадках - з 16.

"Кримінальний закон повинен бути змінений таким чином, що навіть шлюби, які скріплені на релігійній або цивільній церемонії, а не в загсі, можуть бути визнані як примусові і, отже, вважатися кримінальним злочином, що передбачає позбавлення волі строком до п'яти років", - говорить Хільгерс.

За словами міністра юстиції Хейко Мааса, розгляд ситуації відбудеться 5 вересня. Однак усі однозначно виступають проти шлюбів за участю дітей.

Нагадаємо, на Олімпіаді-2016 в Ріо-де-Жанейро працівниця стадіону освідчилася своїй коханій з регбійної збірної Бразилії просто на полі, одразу після фінального свистка матчу Бразилія - Австралія.

Повʼязані теми:

Наступна публікація