У німецькому Кельні 20 тисяч людей вийшли на мітинг підтримки Ердогана

Їм протистояли менш чисельні противники турецького президента.

У неділю, 31 липня, у німецькому Кельні близько 20 тисяч людей вийшли на мітинг підтримки президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана.

Марш ініціював "Союз європейсько-турецьких демократів". Мітингувальники з турецькими та німецькими прапорами співали гімни обох країн, а також хвилиною мовчання вшанували пам'ять жертв путчу у Туреччині і нападів у Парижі і Мюнхені, пише DW.

На противагу шанувальникам Ердогана свої мітинги влаштували його противники, але ці акції були менш численними і зібрали кілька тисяч людей.

Близько 500 людей вийшли на марш проти націоналізму та расизму, організований союзом "Кельн проти правих". Також відбулася демонстрація під назвою "Зупинити ЕрДурня (Erdowahn. -Ред.) - заради демократії та прав людини у Туреччині". На неї вийшли молодіжні організації "зелених", соціал-демократів, лібералів та "лівих". Ця акція зібрала близько 1500 осіб.

У Стамбулі представники керівної та опозиційної партій зібрались на одному майдані

У Стамбулі представники керівної та опозиційної партій зібрались на одному майдані

Нагадаємо, у ніч проти 16 липня група заколотників у Туреччині спробувала вчинити переворот. Основними місцями протистояння стали Анкара і Стамбул. Бунтівники вивели на вулиці військову техніку і атакували ключові військові об'єкти. На ранок путч був подавлений.

В результаті 246 осіб загинули, ще понад 2,1 тисячі отримали поранення. В організації спроби перевороту Анкара звинуватила опозиційного ісламського проповідника Фетхуллаха Гюлена, що живе в США. Туреччина наполягає на його екстрадицію, Гюлен свою провину заперечує.

У той же час, за даними Anadolu, у Туреччині після невдалої спроби державного перевороту кількість людей, які постійно або тимчасово позбулися посад, вже сягає майже 70 тисяч. Кадрова "чистка" зачепила більшість державних сфер, зокрема систему освіти, медицину, армію, правоохоронні органи, а також ЗМІ.

Повʼязані теми:

Наступна публікація