У Норвегії заговорили про ймовірне вторгнення Росії в Арктику

У Норвегії заговорили про ймовірне вторгнення Росії в Арктику

У Норвегії заговорили про ймовірне вторгнення Росії в Арктику / Фото: www.yuga.ru

Країна не виключає можливості російської агресії у регіоні. 

Норвегія має готуватися до приходу "російських чоловічків" і мати можливість дати їм гідну відсіч, якщо таке трапиться. Для цього країна повинна посилити і модернізувати оборонні спроможності країни, оскільки нарощування путінською РФ військової присутності у Арктиці розхитує безпеку у північному регіоні.

Про це заявив командувач збройними силами Норвегії адмірал Хаакон Бруун-Ханссен, пише  агенство Reuters.

Командувач армії просить уряд виділити на військові потреби додаткові $ 21 млрд протягом наступних 20 років. "Наш східний сусід нарощує військові можливості також у близьких до нас районах. Вони вже продемонстрували, що готові використовувати військову силу для задоволення політичних амбіцій", - сказав Бруун-Ханссен.

За словами військовослужбовця, для Норвегії наразі важливо на відповідному рівні підтримувати оборонні здатності країни, щоб захистити свої кордони

"Якщо ми залишимо оборонний бюджет на нинішньому рівні, мені доведеться серйозно урізати оперативні можливості армії. Ми змушені будемо прибирати цілі дивізіони і згортати вже заплановані реформи. Це призведе до того, що наші збройні сили просто зникнуть", - побоюється командувач.

Нагадаємо, 4 серпня Росія заявила про своє бажання приєднати частину території Арктики. Країна знову подала заявку до ООН на розширення меж континентального шельфу в Арктиці за рахунок приєднання хребта Ломоносова та інших ділянок дна.

Повʼязані теми:

Наступна публікація