У Нью-Йорку померла донька Маяковського

У Нью-Йорку померла донька Маяковського

Фото: Facebook/Алексей Лобов

Жінка пішла з життя у п'ятницю, 1 квітня.

У понеділок, 4 квітня, директор музею Маяковського Олексій Лобов у своєму Facebook повідомив про смерть доньки поета Володимира Маяковського – Олени Маяковської (Патриції Томпсон). Жінка пішла з життя у п'ятницю, 1 квітня.

"Друзі ... з важким серцем повідомляю про велику втрату ... У п'ятницю в Нью-Йорку померла Патриція Томпсон (Олена Володимирівна Маяковська). Всього два тижні тому ми обговорювали майбутню виставку, говорили про нову книгу, будували плани на її поїздку до Росії. І ось тепер її немає", - написав Лобов.

 

Друзья... с тяжелым сердцем сообщаю о большой утрате...в пятницу в Нью-Йорке скончалась Партиция Томпсон (Елена Владим...

Опубликовано Алексеем Лобовым 3 апреля 2016 г.

Філософу та письменниці Олені Маяковській було 89 років. Московський музей планував зробити виставку на честь її 90-річчя. На ній мали б показати речі з сімейного архіву.

Зазначимо, Патриція Томпсон - донька Володимира Маяковського та російської емігрантки Єлизавети Зіберт. Із Зіберт поет познайомився у Нью-Йорку в 1925 році. Усе своє життя Томпсон прожила в США. Батька їй довелося побачити лише раз в житті у віці двох з половиною років, у Ніцці. За її словами, ця зустріч запам'яталася їй на все життя.

Нагадаємо, у п'ятницю, 1 квітня, стало відомо про смерть славнозвісного виконавця ролі Шерлока Холмса Дугласа Вілмера. Чоловікові було 96 років.

Повʼязані теми:

Наступна публікація