У Пакистані ісламісти жорстоко помстилися за страту колишнього десантника

Смертник висадив себе у повітря біля будівлі суду.

У місті Чарсадда у Пакистані терорист-смертник підірвав себе біля будівлі суду, внаслідок чого загинули 17 людей, ще 30 отримали поранення.

Смертник намагався потрапити до будівлі суду, але після того, як охорона йому завадила, він висадив себе у повітря, повідомляє Euronews.

Відповідальність за напад взяло на себе угруповання "Джамаат-уль-Ахрар", яке відкололося від руху пакистанських талібів.

Ісламісти заявили, що теракт став помстою за страту колишнього пакистанського десантника Мумтаза Кадрі. Екс-військового стратили за те, що він у 2011 році вбив губернатора провінції Пенджаб Салмана Тасіра, який виступав проти закону про блюзнірство.

Нагадаємо, 20 січня група бойовиків захопила університет Бача Хан у пакистанському місті Чарсадда.

Терористи увірвалися на територію навчального закладу, відкрили вогонь по студентах, а також влаштували кілька вибухів. В університеті на момент атаки було понад три тисячі осіб. Ще 600 людей прийшли на концерт поезії, який був присвячений смерті активіста пуштунів Абдули Гаффари 'Бача" Хана. 

Унаслідок кривавої атаки загинули щонайменше 20 осіб, серед яких студенти та професори. Крім того, серед загиблих, після військової операції армії Пакистану опинилися 4 терористи. Одним із загиблих професорів виявився Хамід Хусейн, який, за словами журналіста Омара Курайші, загинув, рятуючи своїх студентів.

Відповідальність за криваву атаку взяли на себе бойовики терористичного угрупування "Техрік-і-Талібан Пакистан".

Повʼязані теми:

Наступна публікація