У Пакистані внаслідок кривавого нападу бойовиків на поліцейську академію загинули майже 50 курсантів

Цей напад став найбільш смертоносним у країні за останні три місяці.

Бойовики напали на поліцейську академію у місті Кветта на південному заході Пакистану у понеділок пізно ввечері. Внаслідок нападу загинули щонайменше 48 курсантів академії і понад 100 отримали поранення.

На момент нападу у закладі перебували близько 200 кадетів, деякі з них були захоплені у полон, передає Reuters.

Міністр внутрішніх справ провінції Белуджистан Мір Сарфараз Бугті повідомив, що п'ять-шість бойовиків напали на гуртожиток у навчальному центрі, коли курсанти відпочивали і спали. Зазначається, що напад був добре спланований: терористи стріляли з п'яти різних точок.

Наразі жодне з угруповань не взяло на себе відповідальність за напад.

Поліція та військові прибули до академії протягом 20 хвилин після нападу і почали операцію, яка тривала близько п'яти годин, повідомляє Міністерство внутрішніх справ. Близько 4 години ранку у вівторок операція по забезпеченню безпеки була закінчена.

Журналісти повідомляють, що на місці події лежить тіло підлітка-хлопчика, якого влада називає одним із нападників і який був застрелений силами безпеки.

Цей напад став найбільш смертоносним у Пакистані після того, як у серпні терорист-смертник атакував лікарню у місті Кветта. Тоді повідомлялося про 93 загиблих та понад 120 поранених.

Кветта – столиця провінції Белуджистан, яка вважається базою афганських талібів, лідери цього руху регулярно проводили там зустрічі у минулому. Окрім того, у регіоні діють націоналісти-белуджі, які з 1948 року ведуть збройну боротьбу проти урядових сил Пакистану за створення незалежної держави.

Повʼязані теми:

Наступна публікація