У Парижі не довіряють версії про теракт на борту літака EgyptAir

У Парижі не довіряють версії про теракт на борту літака EgyptAir

Фото: Reuters

Ясності в долі фатального рейсу досі немає.

У Середземному морі другу добу шукають літак, що прямував із Парижа до Каїра та раптово зник із радарів. Предмети, схожі на фрагменти лайнера, знайшли напередодні біля грецького острова Карпатос, але експерти заявили, що до зниклого рейсу вони стосунку не мають, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Цього дня молитву в каїрських мечетях повсякчас перериває плач. Родичі пасажирів лайнеру молять Аллаха, аби хоч когось вдалося знайти живим. Хоча розумом всі добре розуміють, шансів на таке диво немає жодних.

Єгипетські та грецькі рятувальники вже другу добу милю за милею ретельно оглядають поверхню Середземного та Егейського морів. Шукають бодай щось, що могло би належати зниклому літакові. Сьогодні по обіді європейський супутник у Середземному морі зафіксував нафтову пляму, а єгиптяни за 290 км на північ від Александрії знайшли уламки аеробусу та навіть тіла пасажирів.

"Так, дійсно, єгипетська влада повідомила нам, що у морі знайдено частини тіл пасажирів, їхні особисті речі, два сидіння неподалік місця, де зник сигнал літака. Коли ми матимемо більше інформації, одразу ж повідомимо", - запевнив міністр оборони Греції Панос Камменос.

Продовжуються пошуки літака авіакомпанії EgyptAir та розслідування причин його падіння

Продовжуються пошуки літака авіакомпанії EgyptAir та розслідування причин його падіння

Свою допомогу пошуковцям вже надіслали Сполучені Штати, Велика Британія та Франція. Перед тим, як зникнути з радарів, аеробус А320 здійснив за добу чотири вдалі рейси. Напередодні фатального польоту борт побував в аеропортах Тунісу, Еритреї та двічі – у Франції. Планову перевірку судно пройшло за день до зникнення. В авіакомпанії запевняють, що машина була в ідеальному стані. Пілота називають досвідченим.

Про те, що зникнення літака може бути наслідком теракту першою заявила російська ФСБ. Потім з обережністю про це сказав президент Франції Франсуа Олланд. Припущення повторив і єгипетський міністр авіації Шеріф Фатхі.

Слідчі перевіряють список пасажирів, щоби з'ясувати чи міг хтось із них мати зв'язки з екстремістами. Свою причетність до падіння літака поки що не визнало жодне радикальне угруповання.

Чимало парижан, яким не так давно довелося самим пережити атаку джихадистів, у версію теракту не надто вірять. "Найбільше, що мене дивує – це те, що на облавку було лише 66 людей. Терористи зазвичай обирають цілі значно масштабніші, аби жертв було якомога більше. Вони обрали б літак із трьома сотнями пасажирами. Або справді, служби безпеки дали слабинку в перевірці нічного рейсу і терористам вдалося пронести бомбу саме на цей літак", - розмірковує мешканець Парижу Олів'єр Хамель.

У Парижі нині працює одразу два кризових центри. Психологи намагаються заспокоїти родичів, але люди вимагають конкретних новин. Окрема антикризова команда працює в аеропорту Каїра, де близькі пасажирів також прагнуть дізнатися долю зниклого лайнера.

Повʼязані теми:

Наступна публікація