У Парижі поліція застрелила зухвалого терориста з ножем

У Парижі поліція застрелила зухвалого терориста з ножем

Сьогодні у Франції вшановують пам'ять жертв теракту в редакції Charlie Hebdo / Фото: Reuters

Подія сталася у річницю трагедії Charlie Hebdo.

Сьогодні, 7 січня, неподалік Монмартру біля поліцейського відділку правоохоронці застрелили чоловіка.

Як повідомляє Independent, чоловік із ножем в руках намагався зайти до відділку. При цьому на ньому побачили пристрій, який нагадує "пояс шахіда" з вибухівкою.

На місце події викликали вибухотехніків, а місцевих мешканців попросили не виходити на вулицю, поки загрозу вибуху не ліквідують.

Очевидці стверджують, що чули, як нападник кричав "Аллах Акбар", коли біг до приміщення. В нього випустили три кулі. Речники паризької поліції повідомляють, що справу розслідують за статтею "теракт".

Після дослідження тіла, виявилось, що пояс на тілі застреленого не містив вибухівки, хоча мав вигляд "поясу шахіда". Робот, який досліджував тіло на предмет вибухівки, вже поїхав з місця подій. Шестеро поліцейських продовжили огляд нападника.

Інцидент стався у річницю трагедії у редакції Charlie Hebdo. Сьогодні трагічну дату вшановують всією країною, а президент Франсуа Олланд у промові під час вшанування пам'яті жертв заявив, що Франція досі перебуває у великій небезпеці терактів і тому поліція і всі безпекові служби отримають більші повноваження.

Напад на редакцію паризького сатиричного видання Charlie Hebdo стався 7 січня 2015 року. Унаслідок стрілянини загинуло 12 людей, серед яких двоє – поліцейські. Подію пов'язують з гострими карикатурами Charlie Hebdo, в тому числі - карикатурою на лідера "Ісламської держави". Відповідальність за теракт взяла на себе Аль-Каїда. Розстріл у редакції  став початком низки терактів у Франції в період з 7 до 9 січня 2015.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація