У Парижі вшанували пам'ять жертв терактів

Олланд встановив меморіальну дошку у пам'ять про жертв нападу на редакцію Charlie Hebdo та атак 13 листопада.

10 січня у Парижі відбулася пам'ятна церемонія з нагоди першої річниці терористичних атак, що почалися з нападу на редакцію журналу Charlie Hebdo. 

Учасниками церемонії були родичі та друзі загиблих, політики та культурні діячі, повідомило "Радіо Свобода".

Президент Франції Франсува Олланд разом із мером Парижа Анном Ідальго відкрили меморіальну дошку біля десятиметрового дубу, який посадили у пам'ять про жертв терактів.

Пам'ятна дошка присвячена не лише загиблим внаслідок нападів на редакцію Charlie Hebdo, поліцейських, кошерний магазин, а й тим, хто загинув під час кривавих терактів 13 листопада.

Нагадаємо, що 2015 рік фактично почався із нападу на редакцію паризького сатиричного видання Charlie Hebdo 7 січня. Унаслідок стрілянини загинуло 12 людей, серед яких двоє – поліцейські. Подію пов'язують з гострими карикатурами Charlie Hebdo, в тому числі - карикатурою на лідера "Ісламської держави" Абу Бакра аль-Багдаді, яка вийшла незадовго до теракту.

Відповідальність за злочин  взяли на себе бойовики терористичної організації "Аль-Каїда" . Головні підозрювані у скоєнні терористичного акту брати Саїд і Шериф Куаші 9 січня були знищені французьким спецназом під час спецоперації.

Напад на редакцію Charlie Hebdo став початком низки терактів у Франції в період з 7 по 9 січня 2015. Так, 8 січня у місті Вільфранш-сюр-Сон на сході Франції пролунав вибух у ресторані, розташованому поруч з мечеттю. Крім того невідомі кинули кілька гранат у двір мечеті в місті Ле Ман.

Повʼязані теми:

Наступна публікація