У ПАРЄ група дипломатів хоче скасувати санкції проти Росії - посол

У ПАРЄ група дипломатів хоче скасувати санкції проти Росії - посол

Фото: Getty Images

Росію хочуть повернути без виконання нею умов резолюції.

В Парламентській асамблеї Ради Європи є група впливових людей, які хочуть зняти санкції з Росії та повернути її до зали засідань.

Про це заявив представник України в Раді Європи Дмитро Кулеба, повідомляє "Європейська правда".

На його думку, в асамблеї відбуваються дипломатично дуже непрості і неконструктивні процеси.

"Їхня мета – повернення російської делегації до зали ПАРЄ без виконання нею умов резолюцій, які сама ж асамблея і ухвалювала", - наголосив Кулеба.

За його словами, в ПАРЄ є група людей, які хочуть повернути Росію до зали ПАРЄ за будь-яку ціну. Вони вважають, що треба відновлювати діалог, однак більшість цих аргументів "доволі маніпулятивні". 

"Чи мають вони достатню кількість голосів, щоб це зробити? Ось це вже інше питання. І осінь буде надзвичайно напруженою в цьому плані. Про повернення росіян у жовтні не йдеться, але саме жовтнева сесія асамблеї продемонструє, наскільки реальними є шанси повернення росіян до ПАРЄ в січні 2017 року", - підкреслив посол України в Раді Європи.

Нагадаємо, 24 червня Бюро Парламентської асамблеї Ради Європи ухвалило декларацію про спільні цінності з РФ і про необхідність руху назустріч. Пізніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що він надзвичайно здивований і розчарований декларацією.

Повʼязані теми:

Наступна публікація