У Пентагоні оцінили наслідки звільнення сирійською армією Алеппо

У Пентагоні оцінили наслідки звільнення сирійською армією Алеппо

Фото: Getty Images

США не будуть співпрацювати з Росією для визначення цілей повітряних ударів в Сирії.

Взяття сирійськими військами міста Алеппо не допоможе встановленню миру в цій країні і боротьбі з терористичним угрупуванням "Ісламська держава".

Таку думку, як повідомляє РИА Новости, висловив офіційний представник Пентагону Пітер Кук. Він охарактеризував ситуацію, що склалася в Алеппо, як трагедію і закликав усі сторони конфлікту до діалогу.

Представник Пентагону також повідомив, що США не будуть співпрацювати з Росією для визначення цілей повітряних ударів в Сирії. У той же час він відзначив важливість діалогу з Москвою з метою забезпечення безпеки польотів.

За останні кілька днів сирійська армія значно просунулася у своєму наступі на східну частину Алеппо. Сили, лояльні Башару Асаду, взяли під свій контроль околиці Алеппо – Джабал-Бадро і Баадин. Обидві розташовані поруч з районом Масакен-Хакано, який війська Асада захопили 26 листопада.

28 листопада армія Асада захопила ключовий квартал Алеппо аль-Сахура, розділивши східну частину міста навпіл. Також повстанці втратили контроль над північно-східною частиною Алеппо.

Нагадаємо, що Дональд Трамп, якого 8 листопада обрали 45-м президентом США, заявив, що має своє бачення завершення війни в Сирії. Він готовий співпрацювати з нинішнім президентом Сирії Башаром Асадом і повалення його режиму не є пріоритетом для Трампа. В той же час буде боротися проти терористів "Ісламської держави".

Франція скликає екстрене засідання Радбезу ООН через ситуацію в сирійському Алеппо

Франція скликає екстрене засідання Радбезу ООН через ситуацію в сирійському Алеппо

Повʼязані теми:

Наступна публікація