У Пентагоні повідомили про знищення 50 тисяч бойовиків ІД за два роки

У Пентагоні повідомили про знищення 50 тисяч бойовиків ІД за два роки

Фото: Reuters

Коаліція на чолі з США, у тому числі ВВС її країн-учасниць, показала високу ефективність.

Близько 50 тисяч бойовиків терористичного угруповання "Ісламська держава" були знищені за два роки з початку операції міжнародної коаліції.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерело в Пентагоні.

Співрозмовник агентства підкреслив, що ця оцінка "консервативна".

Він також зазначив, що коаліція на чолі з США, у тому числі ВВС її країн-учасниць, показала високу ефективність.

Нагадаємо, операція зі звільнення другого найбільшого міста Іраку, яке понад два роки контролюється терористичним угрупованням "Ісламська держава", розпочалася ще в березні. Прем'єр-міністр Іраку Хайдер аль-Абаді пообіцяв повернути місто іракцям до кінця нинішнього року. У серпні урядові сили Іраку звільнили містечко Каяра, що й відкрило шлях до Мосулу.

Військово-повітряні сили Іраку в ніч на 16 жовтня скинули листівки на захоплений бойовиками "ІД" Мосул. Таким чином вони попередили місцевих мешканців про майбутній штурм. Людей просили не панікувати і залишатися у своїх будинках, а також не відвідувати деякі міські райони.

У ніч на 17 жовтня прем'єр-міністр Іраку Хайдер аль-Абаді повідомив початок операції по звільненню Мосула від терористичної організації "ІД".

А вже 4-5 листопада іракські урядові війська з боєм прорвалися в східну околицю Мосула під назвою Захра. Частини спецназу продовжують вуличні бої з ар'єргардом бойовиків угруповання "Ісламська держава".

У звільненому від ісламістів іракському місті виявили масові поховання людей

У звільненому від ісламістів іракському місті виявили масові поховання людей

Повʼязані теми:

Наступна публікація