У Пентагоні заявили про ліквідацію двох лідерів "Аль-Каїди" у Сирії

У Пентагоні заявили про ліквідацію двох лідерів "Аль-Каїди" у Сирії

Фото: Getty Images

Очільники Аль-Каїди були ліквідовані під час авіаудару.

Американські військово-повітряні сили впродовж останнього тижня провели кілька успішних авіаударів, якими знищили двох лідерів Аль-Каїди на території Сирії.

Про це заявив речник міністерства оборони США Пітер Кук, - пише Укрінформ.

Один із терористів – Мохаммад Хабіб Боуссадун аль-Тунісі – керував зовнішніми операціями Аль-Каїди. Він був ліквідований під час операції 17 січня поблизу сирійського міста Ідліб. Терорист мав туніське походження, та особисто сприяв проведенню операцій, націлених на країн Заходу.

Інший терорист, Абд аль-Джаліл аль-Муслімі був координатором Аль-Каїди. Американські ВПС нанесли по ньому точний удар 12 січня поблизу населеного пункту Серакіб, Сирія. Муслімі, який також мав туніське походження, розпочав свій шлях терору наприкінці 1990-х років, коли приєднався до талібів. Він мав широкі і давні зв'язки з численними лідерами Аль-Каїди, зайнятими в тому числі, у плануванні та організації зовнішніх операцій.

Представник Пентагону наголосив, що Сполучені Штати продовжать вживати заходів, щоб не дати терористам можливості мати безпечний притулок на території Сирійської держави.

На початку листопада у Пентагоні повідомили про знищення ще одного лідера терористичного угруповання "Аль-Каїда" - Фарука аль-Катані.

Новий лідер "Аль-Каїди" Айман аз-Завахірі заявив про можливі нові теракти

Новий лідер "Аль-Каїди" Айман аз-Завахірі заявив про можливі нові теракти

Повʼязані теми:

Наступна публікація